Kanggo mesin CNC nyala alat nglereni, ngukur pangopènan saben dina cukup efektif bisa nyegah lan ngurangi kemungkinan kegagalan alat pemotong mesin CNC.

Kaping pisanan, penting banget kanggo netepake prosedur, kesalahan, lan file pangopènan kanggo kinerja lan pangolahan spesifike saben objek CNC flame cutting machine. Kalebu isi pangopènan lan interval pangopènan kanggo piranti lan komponen fungsional.

Kaping kalih, udara ing bengkel umum ngetokake kabutir, debu lan malah bubuk logam. Sawise tiba ing sirkuit cetak utawa piranti elektronika ing sistem mesin pemotong semangat CNC, gampang gawe komponen. Resistance insulation nyebabake, lan komponen lan sirkuit cetak rusak. Mulane, kajaba yen perlu kanggo nggawe pangaturan lan ndandani sing perlu, secara umum ora diijini mbukak lawang kanthi santai, lan ora diijini kanggo mbukak lawang nalika nggunakake.

Kajaba iku, tegangan kisi mesin pemotong api CNC kudu dipantau saka wektu kanggo wektu. Sawise ditemokake yen tegangan kerja normal wis ngluwihi, sistem kasebut ora bisa digunakake kanthi bener, lan malah komponen elektronik internal sistem CNC bakal rusak. Mulane, ing kasus sing ora duwe deteksi lan proteksi kanthi otomatis, sistem distribusi kudu duwe wong sing tanggung jawab kanggo ngawasi lan nyoba nambah kestabilan sistem distribusi.

Temtu penting banget yen mesin pemotong semangat CNC nggunakake drive servo DC lan drive servo DC spindle. Iku perlu kanggo njupuk metu sikat saka motor DC kanggo nyegah karat saka permukaan komutator amarga kimia korosi. Karusakan kanggo kinerja, asil ing karusakan motor kabeh. Iki minangka kesalahan banget lan rawan.